Powered by Blogger.
RSS

Islamic Widget

Tuesday, October 25, 2011

Hadiah buat ibu dan ayahAlhamdhulillah... segala puji hanya milik Allah yang Esa..

       Tiga tahun... Masa yang cukup panjang dan lama.. seorang musafir iman ini berjihad di negeri orang semata-mata mencari redha Allah dan membawa sebuah kemenangan dan kejayaan untuk diperlihatkan kepada ibu bapa.. Tiada kata yang mula-mula terkeluar dari mulut ini melainkan ucapan syukur kepada Allah SWT.. ALHAMDHULILLAH...
       Buat insan yang dirindui (IBU AYAH).... walaupun kehadiranmu tidak kelihatan di majlis konvokesyen ini, namun segala nasihat, dorongan dan dokonganmu masih lagi terpahat kukuh dalam hati dan ingatan ini. 

"Ibu"... Anakmu ini sentiasa merinduimu, walaupun berjauhan namun kasih sayang dan belaian ibu tetap saya rasakan... teringat pesan ibu, "Hati-hati bila belajar ditempat orang" . Pada mulanya tak faham kenapa ibu suruh "hati-hati".. selepas 3 tahun belajar di negeri orang baru anakmu ini mengerti makna sebuah pencarian ilmu perlu di dasari dengan iman dan langkah berhati-hati agar ilmu yang dipelajari tidak memudaratkan diri bahkan dapat melindungi diri dari sebuah kejahilan. ( berkat belajar di KOLEJ TEKNOLOGI DARULNAIM KELANTAN)

"Ayah"... Jangan risau, anakmu ini tak kecil hati sebab ayah tak dapat datang pada majlis konvokesyen.. Saya faham, ayah bukan tidak mahu datang, tapi ada hal yang lebih penting ayah kena uruskan.. Teringat juga pesan ayah sebelum pergi berjihad di negeri orang.. " Lepas ini tidak mahu dengar alasan kenapa tidak berjaya" ... Ayah! anakmu ini dah buktikan, kejayaan itu telah saya raih di atas pentas dan gambar itu menjadi saksi anakmu ini tidak menghampakan harapan ayah... (berkat doa ayah yang tak putus-putus mengharap sebuah kejayaan anaknya)

"Ayah dan ibu" wajah-wajah merekalah yang menceriakan suasana konvokesyen anakmu ini.. 

Sebuah kemenangan dan kejayaan buat ayah ibu telah saya buktikan.... tetapi kemenangan dan kejayaan di akhirat sana masih lagi ku dambakan... (luahan hati) - Aku musafir iman

No comments:

Post a Comment